Doelen stellen en eigen keuzes maken, dát is waar het bij zelfregie om draait. Bij De Woenselse Poort krijg je de mogelijkheid om mee te denken en mee te praten over jouw toekomst en de weg erheen. Ook al heb je door je forensische titel beperkte vrijheden, je hebt invloed op hoe jouw behandeling verloopt.

Werken aan jóuw toekomst

Wat wil je bereiken in de toekomst? Waar wil je naartoe? Welke hulp heb je daarbij nodig? Jouw mening telt bij de totstandkoming van je zorgplan. Jij bepaalt samen met het behandelteam welke talenten en vaardigheden je verder wilt ontwikkelen. Daar werk je aan tijdens je behandeling, in trainingen, scholing en dagbesteding.

Door actief deel te nemen aan therapieën en andere activiteiten heb je de voortgang voor een belangrijk deel in eigen hand. Levert je behandeling niet de gewenste resultaten op? Dan bekijken we samen met jou of er een omweg of andere route mogelijk is. De Woenselse Poort biedt je de ruimte te kiezen wat bij je past.

Baas over je eigen leven

Als cliënt ben je zoveel mogelijk baas over je eigen leven Zo heb je een eigen kamer met eigen voorzieningen. Jij hebt de sleutel en je bent vrij om je terug te trekken als je dat wilt. Uiteraard verwachten we dat je afspraken nakomt en dat je rekening houdt met mede-cliënten en medewerkers.

Familie en naasten

Het doel van de behandeling op een forensische afdeling is dat je in de toekomst weer zo zelfstandig mogelijk kunt leven zonder dat je in aanraking komt met politie of justitie. Dat vraagt inzet van jou en van je naasten. 

Je familie, vrienden en bekenden kunnen de terugkeer naar de samenleving gemakkelijker maken. Ze kunnen je tot steun zijn in je behandeling. Lees meer over de rol van familie en naasten.

Nieuwe ontwikkelingen

De Woenselse Poort werkt er voortdurend aan om jou als cliënt meer regie te geven. Een voorbeeld is het nieuwe nachtzorgsysteem. De vaste ‘nachtrondes’ hebben plaatsgemaakt voor een spreek-luister-verbinding die je kunt gebruiken als je er behoefte aan hebt.

Ervaringen van (ex-)cliënten

Cliënten en ex-cliënten vertellen hoe zij tijdens hun verblijf bij De Woenselse Poort doelen hebben gesteld en keuzes hebben gemaakt.

Wat zoek je?

Vind in een paar stappen de juiste informatie.

Help mij zoeken