Rekening op basis van Diagnose Behandeling Combinaties

In Diagnose Behandeling Combinaties (DBC’s) zijn alle handelingen die bij een diagnose en bij de behandeling horen, samengevoegd tot één zorgproduct. Voor elke DBC geldt een landelijke vastgestelde kostenvergoeding.

De zorgverzekeraar vergelijkt dit met de zorg die in jouw verzekeringspakket wordt vergoed. Op basis daarvan stuurt je verzekeraar je een afrekening. Hierin wordt rekening gehouden met het eigen risico.

Moment van afrekening

De Woenselse Poort mag de DBC’s pas afsluiten als je behandeling helemaal is afgerond (binnen één jaar) of als je één heel jaar in behandeling bent geweest (bij langdurende behandelingen). Daarom kan het zijn dat je pas veel later  een afrekening krijgt van je zorgverzekeraar.  

De startdatum die op de afrekening van je zorgverzekeraar staat, is niet altijd gelijk met de datum van je eerste afspraak. De Woenselse Poort hanteert namelijk de datum waarop je wordt aangemeld als startdatum. Die datum staat als startdatum op je afrekening.

Het kan ook zijn dat je van je zorgverzekeraar een afrekening ontvangt voor zorg bij De Woenselse Poort, maar dat je nog geen intakegesprek hebt gehad. Dat komt omdat we vanaf het moment van aanmelding werkzaamheden verrichten zoals dossierstudie en screeningoverleg. De kosten daarvan declareren we bij je zorgverzekeraar.

Wat zoek je?

Vind in een paar stappen de juiste informatie.

Help mij zoeken