Scholing

Leren, ontwikkelen en groeien: dát is wat waar scholing voor bedoeld is. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en bereidt je voor op je terugkeer aan de samenleving.

Op basis van jouw mogelijkheden en behoeften kun je ervoor kiezen je kennis op specifieke terreinen bij te spijkeren. Denk onder meer aan een basiscursus Nederlands, een cursus praktisch rekenen of het verbeteren van computervaardigheden.

Als je een opleiding wilt volgen, bekijkt de trajectbegeleider samen met jou welk leer/werktraject het beste past bij de toekomst die jij voor ogen hebt. Je kunt verschillende certificaten en diploma's halen die je kansen op de arbeidsmarkt verbeteren.

Werk

Werk geeft betekenis en biedt vooruitzicht. Door te werken kun je verkennen waar je mogelijkheden liggen als je na je behandeling weer aan de slag wilt. Het behandelteam kijkt samen met jou hoe werk past in jouw toekomstplannen en bij jouw mogelijkheden.

De Woenselse Poort heeft een leer/werkcentrum met werkplekken voor ambachtelijke arbeid, interne arbeid en machinale houtbewerking. Je werkt er aan opdrachten van opdrachtgevers binnen en buiten De Woenselse Poort. Dat betekent dat het werk niet vrijblijvend is. Buiten de beveiligde zone kun je onder meer tuinieren of werken met dieren.

Sport

Ontspanning door inspanning. Dat is voor veel mensen de waarde van sport. De Woenselse Poort heeft goede sportvoorzieningen. Zo hebben we een buitenveld voor tennis en voetbal en een sporthal en fitnessruimte waar je kunt sporten onder begeleiding van sportinstructeurs.

Dagbesteding

Hobby's maken je dagen leuk en zinvol.  Onder de noemer dagbesteding kun je tijd besteden aan je liefhebberijen of nieuwe dingen uitproberen. Zo kun je onder meer meedoen aan programma's gericht op een gezonde levensstijl of maatschappelijke oriëntatie. In ons Atelier kun je je creativiteit ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van tekenen, handvaardigheid en textiel.

Meer weten?

Download de brochure Werken aan je herstel

Wat zoek je?

Vind in een paar stappen de juiste informatie.

Help mij zoeken