De Woenselse Poort biedt ook ambulante en klinische zorg aan mensen die geen forensische titel hebben, maar wel een risico vormen voor gevaarlijk gedrag. We werken hierin nauw samen met gemeenten, zorgaanbieders en Zorg- en Veiligheidshuizen in de regio Oost-Brabant. De regionale samenwerking in Oost-Brabant komt voort uit de ketenveldnorm.
Ambulante en klinische zorg
Samen hebben we de levensloopfunctie uitgewerkt. Professionals vanuit verschillende domeinen (zorg, sociaal en veiligheid) bieden samen ambulante begeleiding aan mensen met een risico op (terugval in) gevaarlijk gedrag. We blijven zo lang als het nodig is betrokken bij cliënten. Ook als ze buiten beeld dreigen te raken, laten we ze niet los.
We werken ambulant als het mogelijk is. Als we zien dat het niet goed gaat en als cliënten een (dreigend) gevaar vormen voor hun omgeving, kunnen we hen tijdelijk opnemen. We bieden dan beveiligde intensieve zorg.
De afspraken over de capaciteit en financiering van de ondersteuning zijn gemaakt in het kader van de Ketenveldnorm Levensloopfunctie en beveiligde intensieve zorg Oost-Brabant.
Voor wie?
De samenwerking in Oost-Brabant op grond van de ketenveldnorm is gericht op mensen vanaf 18 jaar met een hoog risico op (herhaling van) gevaarlijk gedrag.
- Mensen met aantoonbaar (hoog) risico op gevaarlijk gedrag als gevolg van een psychische aandoening, licht verstandelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel.
- Mensen met langdurige, terugkerende en moeilijk beheersbare problematiek.
- Mensen die forensische expertise nodig hebben, maar geen forensische titel (meer) hebben.
De aanmelding van cliënten loopt via de Zorg- en Veiligheidshuizen.